Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата

 БРТПП се радва да приветства  трима нови членове, приети в Сдружението на заседание на Управителния съвет на 24 януари 2017г.

Базираното в София сдружение „Сардинска обществена и културна асоциация – Сaрдика“ (Associazione Sociale e Culturale Sarda “Sardica”) е един от европейските клубове,  промотиращи културата и фолклора на италианската автономна област  Сардиния по света и съдействащи за развитието на туризма.

 

 

Фирма  „ДТК Електроникс“ ООД , създадена през 1996 г. в гр. София, е специализирана основно в разработки, производство и сервиз на усилватели и компоненти за CATV мрежи. Изделията на DTK Electronics Ltd са предпочитани от водещите кабелни оператори в България.

 

Компанията  „Помона плод“ ООД , учредена в началото на 2017 година, предлага висококачествени пресни, замразени и сушени  плодове и зеленчуци както на българския, така и на европейските пазари.

БРТПП придава висок приоритет  на  дейностите по привличане на нови членове на Сдружението .  Към началото на 2018г. БРТПП има над  155 члена, представляващи  широк  спектър от  икономически дейности и поддържащи научни изследвания в областите машиностроене, електронна техника,  туризъм и недвижимост, транспорт и спедиция,  архитектура и строителство, лека промишленост – мебел , текстил и козметика, винопроизводство и селскостопанска продукция, инвестиционна и търговска дейност, банково и застрахователно дело, юридически и счетоводни услуги. 

Руската Търговско-промишлената палата (ТПП) , която оказва съдействие при оформянето на многократни работни визи на служители и членове на семействата на служители на акредитирани клонове / представителства на чуждестранни юридически лица,   съобщава за нови срокове за внасяне на документи за издаване и удължаване на срока на  работни визи. 

От началото на 2018г., Руската ТПП изисква внасянето на документи за удължаване срока на работни визи не по-късно от 30 календарни дни преди края на срока на действие на визата, или дори по-рано с отчитане на  новогодишните и майските празници. 

Промените са наложени от влязъл в сила Административен регламент на руското Министерство на вътрешните работи относно предоставянето на държавната услуга по оформяне, издаване, удължаване срока на действие и възстановяването на визи за чужди граждани и лица без гражданство, утвърден със заповед  № 859  на МВР на Русия  от 16.11.2017г.

Подробна информация за процедурата оформяне на многократни работни визи може да бъде намерена на официалния сайт на ТПП на РФ, следвайки линк:    https://uslugi.tpprf.ru/ru/services/32607/

 

 

 

 

„Отрасловите санкции рано или късно ще бъдат отменени, и предимство в условията на новата конюнктура  ще имат онези чуждестранни компании, които от традиционната търговия са преминали  към нови форми на взаимодействие „ – това е заявила Татяна Легчилина, заместник-директор на Департамента за външни връзки  и работа с  деловите съвети на ТПП РФ, по време на среща с делегация на италианската автономна област Сардиния на 19/12/17 в Москва.

Г-жа Легчилина е поставила особен акцент върху опита на големите италиански компании като Pirelli, Ferrero, Barilla и други,  локализиращи производствата си на територията на Русия в рамките на концепцията «Произведено заедно с Италия» («Fatto con Italia“).  Специализираната презентация на площадката на ТПП РФ е била  отбелязана като ефективно средство за рекламиране на икономическия потенциал на даден чуждестранен  регион.

Посещението на делегацията на Сардиния в Руската ТПП  е организирано със съдействието на Българо-Руската търговско – промишлена палата, която на 9 ноември 2017   беше домакин на тристранна среща в София, с участието на Италианската търговска камара в България ,  Посолството  и Търговското представителство на Руската Федерация  у нас. 

 Вижте  подробности за  преговорите между ТПП РФ и делегацията на Сардиния, следвайки линк: http://tpprf.ru/ru/vneshnie-svyazy/vneshnie-svyazy-news/-i220385/.