Председателят на БРТПП пред Блумбърг ТВ , 16 януари 2020

Руският президент Владимир Путин очевидно възнамерява да изгради съвременен модел на управление в Русия, който да е консенсусно подкрепен от руските граждани, влиятелните и представителните и други видове групи. Моделът на обществено устройство очевидно е изчерпан. При всички случаи президентът ще се стреми да запази интересите на Русия, коментира Георги Минчев, Българо-руска търговско-промишлена палата, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"С годишното си обръщение Владимир Путин промени традиционните акценти. Рязко премести фокуса на внимание от външнополитическите предизвикателства пред Руската федерация и въпросите, свързани с отбраната, сигурността и острото противопоставяне на обичайните конкуренти в международен план към вътрешнполитическата- и икономическа проблематика и въпросите около доходите на гражданите, социалната сфера и модела на държавно и обществено устройство на Русия".

Георги Минчев определи хода на руския премиер Дмитрий Медведев да подаде оставка като честен и колегиален ход, с който се освобождава пространството пред инициативата на Путин да подреди процесите съгласно презентирания от него замисъл. "Много подробности обаче не бяха изговорени", изтъкна, от друга страна, гостът.

Вижте цялото интервю, следвайки линк: 

https://www.bloombergtv.bg/biznes-start/2020-01-16/putin-proklamira-kraya-na-postsavetskiya-period-na-rusiya?fbclid=IwAR3CnL9PV3mgjJSsdFRb56qH2FViMoop1OMAtRQ7ksqLu8BL9R49exOI2RA

© BRCCI 2017 Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата | Created by Prospect Group